top of page
matthiasmerelaine

Rahvusooper Estonia Poistekoori Meeskvinteti esikplaadi "Esimene" lanseerimine




Töö nimi: "Esimene"

Klient: Rahvusooper Estonia Poistekoori Meeskvintett

Töö eesmärk: Meeskvinteti esimese plaadi korraldusliku poole haldamine ja plaadi lanseerimiskampaania elluviimine




Rahvusooper Estonia Poistekoori Meeskvintett või siis Rahvusooper Estonia Poistekoori Noormeestekoori Noormeestekoosseisu Noormeeste Kvintett andis 2021. aasta suvel välja oma esikplaadi "ESIMENE". Meil oli au olla osa nende esimesest suuremast ettevõtmisest.

Et projekti jaoks rahastust saada, aitasime meestel korraldada Hooandja kampaaniat, millega kogusime projekti jaoks pea 4300€. Hooandja kaudu saadud rahastuse eesmärgiks oli katta saalirendid, bändi liikmete tasud ja plaadi salvestamisele kuuluv summa. Koos ansambli endapoolse lisainvesteeringu ja piletimüügi tuluga kujundasime ja tellisime Meeskvinteti brändatud tooted: riidest kott, kruus, saunarätik. Lisaks disainisime ja tellisime plaadid, mille tiraaž oli 500tk.

Projekti turunduslik eelarve oli minimaalne. Selle tõttu otsustasime kasutada digiturunduse erinevaid meetodeid, et jõuda potensiaalse publikuni. Seadistasime mitu reklaami ja panustasime väga palju orgaanilisele ulatuvusele ja ansambli fännide kõrgele sotsiaalmeedia aktiivsusele. Makstud reklaamid suunasime vanematele Eesti elanikele, kelle nooruspõlve muusika on sarnane meeskvinteti esitatavale muusikale.

Kokku toimus 2 esitluskontserti, mis pidid esialgselt toimuma südasuvel Estonia teatris ja Tubina saalis. Laulja haigestumise tõttu pidime kontsertide toimumised kiirelt ümber korraldama ja turundustegevuse vastavalt ümber kohandama. Lõpuks toimusid mõlemad kontserdid täissaalidele, kus müüdi nii vastilmunud plaate kui ka tellitud fännikraami. Aasta aega hiljem on nad uut ja suuremat tiraaži tellimas plaatide suure populaarsuse tõttu.

Kuula nende esikalbumit siit!




Comments


bottom of page